Main image

…évi 200 ezer forintot fordít például magánorvosra, hálapénzre…

A környező országokhoz képest többet költünk

egészségügyre saját zsebből: átlagosan a bevételeink 4 százalékát. Míg 2012-ben a magyarok 37 százaléka vett igénybe valamilyen magánorvosi szolgáltatást, addig 2017-ben már 57 százalékuk.
A TÁRKI – Társadalmi tükör 2018 című tanulmánya szerint aránytalanul sok pénz megy el saját forrásból egészségügyi kiadásokra. A magyar lakosság tagjai fejenként körülbelül évi 200 ezer forintot fordít például magánorvosra, hálapénzre és diagnosztikai vizsgálatokra.

Az egészségbiztosítással rendelkezők száma a teljes piacot tekintve Magyarországon tavaly meghaladta a 300 ezer főt. A személyenként havi 5-8 ezer forintért elérhető egészségbiztosítások fedezik többek között a magán járóbeteg-ellátás, a diagnosztikai és laborvizsgálatok, illetve az egynapos műtéti beavatkozások díjait is. A biztosítás terhére az ügyfelek leggyakrabban a nőgyógyászati, bőrgyógyászati, gasztroenterológiai, mozgásszervi és belgyógyászati vizsgálatokat, illetve a labor- és ultrahangvizsgálatokat veszik igénybe.

Az Ön biztosítása mit nyújt
rettegek betegségek esetén?

Mi történik azonban abban az esetben, ha valamely úgynevezett “rettegett betegség” hatására tartósan munkaképtelenné válik a munkavállaló? Sajnos nem minden biztosítás alkalmas arra, hogy ilyen esetben hosszú távú segítséget nyújtson.
A táppénz, a betegszabadság, a betegállomány minden munkavállaló számára ismerős, rosszul csengő kifejezések. Habár az állam rövidtávon gondoskodik a betegszabadságukat töltőkről, de ha valaki egy váratlan egészségügyi probléma miatt hosszabb időre kiesik a munkából az általában radikális életszínvonal csökkenéssel jár együtt. Súlyosabb eseteknél ugyanis a gyógykezelés költsége a gyógyulási idő függvényében hatványozódik amellett, hogy a jövedelem jelentősen lecsökken. Egy nemvárt egészségkárosodás kezelésének költségei akár hónapok alatt foszthatják meg a családokat a megszokott életszínvonalától.

Magyarországon a legtöbben az úgynevezett rettegett betegségek következtében vesztik életüket. Ezek közül a legmagasabb a szív- és érrendszeri valamint a daganatos megbetegedések száma, aminek nemcsak genetikai okai lehetnek, de a túlhajszolt, egészségtelen életvitellel is összefüggésbe hozhatóak.
Azt, hogy életszínvonala egészségi állapotától függetlenül fenntartható maradjon, azt mindenkinek az aktív dolgozó státuszban kell biztosítania. Váratlan egészségkárosító események bekövetkezésekor egy jól megválasztott egészségbiztosítás jelentős anyagi segítséget nyújt az egész család számára.
Az SFC szerint egy jó egészségbiztosítás nemcsak arra való, hogy bizonyos beavatkozásokat vagy egy szülést ne önköltséges alapon kelljen a biztosítottnak finanszíroznia, hanem, hogy anyagi támogatást nyújtson akkor, amikor egy megbetegedés keresőképtelenséggel jár.

Kapcsolat

Kérjen időpontot vagy visszahívást az alábbi űrlap kitöltésének segítségével.


* Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés b) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.


Top